Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Вести arrow Положај и права деце у сукобу са законом
Положај и права деце у сукобу са законом Штампај
 13.01.2012.

„Унапређење примене васпитних налога“

Почетком децембра 2011. године потписан је уговор између Републичког завода за социјалну заштиту и International Management Group o реализацији пројекта „Унапређење примене васпитних налога“.Циљ овог пројекта је усмерен на унапређење положаја и права деце у сукобу са законом у Републици Србији стварањем претпоставки за развој диверзионих модела и примену алтернативних мера и поступака.

Пројекат представља саставни део, односно једну од компоненти ширег реформског програма под називом “Унапређење доступности правде у Србији “, који за Министарство правде Републике Србије спроводи International Management Group, под покровитељством Владе Краљевине Норвешке.

Кључне активности, које у својству консултантске куће спроводи Републички завод за социјалну заштиту, фокусиране су на  израду процедура и стандарда за примену свих васпитних налога које предвиђа радна верзија Закона о изменама и допунама Закона о малолетним учиниоцима кривичних дела и кривичноправној заштити малолетних лица.

У току је процес формирања радних група које чине представници сектора правосуђа, социјалне заштите, здравства и просвете.

 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Тренутно је 3 гостију на вези
Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО