Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Вести arrow Оснаживање пружаоца локалних услуга
Оснаживање пружаоца локалних услуга Штампај
 22. децембар 2011.

Развој супервизијске подршке

У СОС Дечјем селу ’’Др Милорад Павловић’’ у Сремској Каменици, од 14. до 16. децембра 2011.године,  реализован је програм обуке „Унапређење компетенција за пружање супервизијске подршке у социјалној заштити“. На обуци је учествовало 12 полазника којима је, поред основних знања о супервизији и вештина за вођење супервизијског процеса, пружена могућност да током 2012. године буду ангажовани у тимовима Републичког завода за социјалну заштиту за пружање стручне подршке дневним боравцима за децу и младе са сметњама у развоју.

Развој супервизијске подршке
Републички завод за социјалну заштиту je током 2011. године креирао и пилотирао четири програма обуке, који ће бити предати на акредитацију. Програми су настали у оквиру пројекта „Подршка успостављању услуга за децу и младе са инвалидитетом и развој индикатора у систему социјалне заштите“, који Републички завод реализује уз подршку УНИЦЕФ-а. Основни  циљ ових програма је да се оснаже капацитети и развију компетенције пружаоца услуга на нивоу локалних заједница  за успостављање и пружање  услуга за децу и младе са инвалидитетом у складу са минималним националним стандардима квалитета.

Поред оснаживања пружаоца услуга, посете тимова за подршку у 2012. години ће за циљ имати и тестирање модела супервизије, који би највише одговарао потребама пружалаца  дневних услуга у заједници.
 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Тренутно је 5 гостију на вези
Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО