Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Вести arrow Нови формати извештавања
Нови формати извештавања Штампај
 29. новембар 2011.

Усклађивање индикатора према потребама националних извештавања

У просторијама Републичког завода, 24. новембра 2011. године, одржан је састанак Радне групе за израду и развој методологије мониторинг механизма, формата и упитника у  установама за смештај корисника. Ова радна група ради на унапређивању  извештавања о раду установа социјалне заштите у склопу пројекта „Подршка успостављању услуга за децу и младе са инвалидитетом и развој индикатора у систему социјалне заштите “ који Републички завод реализује  уз финансијску подршку УНИЦЕФ-а.
На састанку су учествовали представници Министарства рада и социјалне политике,  Републичког и Покрајинског завода за социјалну заштиту, установа за смештај корисника и  Републичког завода за статистику. Радило се на изменама и допунама актуелних образаца за изештавање о раду  установа за смештај и усклађиваљу индикатора социјалне заштите за потребе националног извештавања по мећународним уговорима и донетим националним законским и стратешким документима.

Осим унапређења образаца за извештавање о раду установа за смештај, у току је израда нових образаца за извештавање о раду центара за социјални рад. Планирано је да рад на свим обрасцима буде окончан до краја 2011.године.
 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО