Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Почетна страна arrow Обуке за пружаоце услуге становање уз подршку
Обуке за пружаоце услуге становање уз подршку Штампај
 15. новембар 2011.

Становање уз подршку у складу са националним стандардима

У оквиру пројекта ’’Подршка успостављању услуга за децу и младе са инвалидитетом и развој индикатора у систему социјалне заштите ’’ подржаном од стране УНИЦЕФ-а, у Геронтолошком центру у Београду, реализована су два  програма обуке за потенцијалне и актуелне пружаоце услуга становање уз подршку за особе са инвалидитетом.

Обуке за пружаоце услуге становање уз подршкуПрви програм обуке ’’Успостављање социјалних услуга у локалној заједници у складу са националним стандардима квалитета’’ одржан је 9 и 10. новембра за руководећи кадар седам пружалаца услуга из Београда, Панчева и Новог Сада. Поред упознавања са заједничким стандардима квалитета, начинима и процедурама за њихово остваривање, овај програм обуке понудио је учесницима знања и вештине за управљање услугом по основу приступа орјентисаног на особу.
Други програм обуке ’’Пружање услуге становање уз подршку за особе са инвалидитетом у складу са минималним стандардима квалитета’’, одржан 11 и 12. новембра, фокусиран је на стручни поступак у раду са корисницима услуге и заснован је на специфичним минималним стандардима квалитета.

Обуку је похађало 14 учесника, запослених или ангажованих у директном раду са корисницима. Без обзира на различите нивое практичног искуства сви учесници су обуку оценили као корисну и примењиву у свакодневном раду. Важно је напоменути да су у изради обуке, поред саветница из Републичког завода за социјалну заштиту, учествовали и сарадници са значајним практичним искуством: Бобан Петровић из Асоцијације за промовисање инклузије Србије , и Љубиша Јовановић из Центра за заштиту одојчади, деце и Омладине, Београд .

Реализацијом ових обука, практично су пилотирани, тестирани програми. Сама акредитација програма обуке очекује се након усвајања Правилника о минималним стандардима квалитета за услуге у систему социјалне заштите.
 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Тренутно је 2 гостију на вези
Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО