Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Вести arrow На породицу усмерена подршка
На породицу усмерена подршка Штампај
 15. новембар 2011.

Рад са породицама деце са сметњама у развоју

Реализација програма обуке, оспособљавање непосредних пружалаца за примену минималних стандарда квалитета и разумевање савремених, социјално-инклузивних приступа у раду са особама са инвалидитетом, једна је од кључних активности на реализацији пројекта „Подршка успостављању услуга за децу и младе са инвалидитетом и развој индикатора у систему социјалне заштите“ је.

У оквиру овог пројекта, Републички завод је креирао програм обуке „На породицу усмерена подршка – рад са породицама деце са сметњама у развоју“. Тренинг тренера за овај програм обуке најпре је организован у Дечјем селу, а потом, 10. и 11. новембра, у још три средине у Нишу, Параћину и Новом Бечеју.
Програм је похађало укупно 62 представника пружалаца услуга за децу и младе са инвалидитетом из 25 општина које су у оквиру пројекта добиле средства за успостављање, или унапређење, услуга дневни боравак, предах и помоћ у кући.

Анализа података, добијених на основу евалуације обуке, показује да су учесници веома задовољни програмом и да су га проценили као веома користан и примењив у свакодневном раду.
 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО