Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Вести arrow Становање уз подршку
Становање уз подршку Штампај
 26.октобар 2011.

Усељен стан у Пироту

У пиротском насељу Сењак, свечаним уручењем кључева трособног стана, 25. октобра је практично успостављена локална социјална услуга "Становање уз подршку за младе који се осамостаљују". Општина Пирот је 19. општина у Србији која реализује ову локалну социјлану услугу, а у новоусељеном, наменском стану моћи ће да бораве четири младе особе. Услуга «Становање уз подршку за младе који се осамостаљују» резултат је, сада већ четворогодишњег, пројекта који реализује Републички завод за социјалну заштиту а финансијски га подржава Министарство рада и социјалне политике.

Пружалац услуге у Пироту је општински центар за социјални рад. Локална управа је обезбедила стан, успоставила ову услугу као право грађана Пирота кроз општинску Одлуку,  и преузела плаћање комуналних трошкова. Републички завод за социјалну заштиту, у склопу пројекта је обезбедио стручну подршку за покретање услуге и са око 500.000,00 динара опремио стан потребним намештајем и покућством.

На пригодној свечаности, првој станарки која је 12 година била у Дому за незбринуту децу у Нишу, иначе студенткињи друге године Високе струковне школе за образовање васпитача, кључеве стана су уручили председник општине Владан Васић, директорка Центра за социјални рад Марија Васић и директор Републичког завода за социјалну заштиту Живорад Гајић.

 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Тренутно је 3 гостију на вези
Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО