Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Вести arrow Процена потреба у установама за смештај
Процена потреба у установама за смештај Штампај
 27. септембар 2011.

Радионица о потребама одраслих и старијих

Радионица на тему „Процена потреба у установама за смештај одраслих и старијих корисника'' одржана је у Крагујевцу, 19. септембра 2011. године. Учесници радионице, 25 запослених, били  су професионалаци из три геронтолошка центра:  ГЦ Крагујевац, ГЦ Крушевац и ГЦ Ниш. Радионица је одржана у оквиру континуираних активности на развоју стручне праксе и унапређења квалитета социјалних услуга, а у складу са овогодишњим планом рада Републичког завода за социјалну заштиту, Одељења за супервизију.

Обрађене су три тематске области: Сврха, области и конкретни циљеви процене, Процена као део процеса обезбеђивања услуге и Врсте процене . Циљеви ове и овакве супервизијске подршке јесу да се освестити важност процене у контексту обезбеђивања услуге корисницима, унапреди знање о процени и разумевање саме процене, повежу процене и закључци и одлуке о корисницима које се доносе током заштите корисника у установи.
Међу уичесницима већина их је била са дужим радним стажом, са преко 8 година рада у установи. Еавалуација радионице указује да је применљивост садржаја у пракси високом оценом оценило 22 полазника, а за степен разумљивости садржаја високу оцену је дало 23 учесника.

Водитељи радионице запажају да учесници показују висок ниво мотивисаности и активизма током целог трајања радионице. Укључивања полазника показала су познавање проблематике корисника, спремност за самоувиде и кориговање сопствене стручне праксе, као и отвореност за нова знања и њихову критичку примену у  пракси.
 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Тренутно је 1 гост на вези
Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО