Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Вести arrow Подршка центрима у примени Правилника
Подршка центрима у примени Правилника Штампај
 25. август 2011.

Радионица за центре из Ваљева, Шапца и Лознице

Трећа, једнодневна радионица подршке центрима у примени Правилника, одржана је у среду 24. августа, у просторијама Републичког завода за социјалну заштиту. Ова, као и претходне две радионице, део су активности усмерених на јачање капацитета центара за организовање радног процеса и превазилажење уочених тешкоћа у његовом спровођењу. Посебан акценат у радионичарском раду ставља се на стварање услова за организовање и унапређење супервизијског процеса.

Радионица за центре из Ваљева, Шапца и Лознице 

Радионици у Републичком заводу присуствовали су директори, руководиоци служби, супервизори и водитељи случаја – укупно 19 представника, из центара за социјални рад Шабац, Ваљево и Лозница. Претходне две радионице, за исту структуру учесника, одржане су у ЦСР Пожаревац и ЦСР Ужице.
Радионице су део Заводских активности у оквиру програмског циља „Подршка актерима у процесу реформе у систему социјалне заштите“ и задатка  „Подршка центрима у даљој примени Правилника“ (Програм рада Републичког завода за социјалну заштиту за 2011-у годину ) а реализују их саветници Одељења за процену стручног рада – супервизију.  Конципиране су као радионице за подршку руководиоцима и стручњацима у  центрима за социјални рад који имају преко 7 стручних радника.

Ова радионица, као и претходне, потврдила је потребу и заинтересованост запослених у ЦСР за оваквим видовима подршке. Већина центара се сусреће са истим или сличним проблемима у примени Правилника и спровођењу радног процеса. Учесници су, у евалуацији радионице, истакли значај оваквих сусрета због усвајања нових знања, разјашњавања дилема везаних за примену одредби Правилника у практичном раду, као и због размене примера добрих пракси у превазилажењу изазова са којима се суочавају у раду. Истакли су и потребу да се овакви и слични сусрети чешће организују.
 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Тренутно је 1 гост на вези
Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО