Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Почетна страна arrow Развој локалних услуга
Развој локалних услуга Штампај
 10. август 2011.

У још два града Становање уз подршку за младе
                     
У оквиру наставка пројекта „Становање уз подршку за младе који се осамостаљују“, у координацији Републичког завода за социјалну заштиту и Министарства рада и социјалне политике, у току су припреме на покретању ове услуге у још два града у Србији.

Реч је о Пироту, у коме се као пружалац услуге јавља Центар за социјални рад, а где је у току опремање стана намењеног овој популацији младих. Средства за реализацију ове услуге определио је Републички завод из пројекта, а ускоро се очекује усељење младих, односно отпочињање реализације услуге.
Истовремено, у Вршцу је управо завршена адаптација стана, у коме ће млади, уз подршку, започети процес свог осамостаљивања.

У току је процедура опремања овог стамбеног простора, који је локална самоуправа определила за развој услуге подршке младима, а за који Завод обезбеђује средства за опремање. Почетак реализације ове услуге у Вршцу планиран је за крај августа, односно почетак септембра ове године.

У Крагујевцу, такође, са својим партнером Центром за социјални рад, Републички завод за социјалну заштиту, учествује у ревитализацији услуге „Становање уз подршку за младе који се осамостаљују“. Подршка Завода фокусирана је на обезбеђење недостајућих средстава за поновно усељење младих у стан, као и на пружање стручне подршке оријентисане ка подизању квалитета услуге која се реализује.
 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Тренутно је 1 гост на вези
Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО