Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Вести arrow Радионица у Чачку
Радионица у Чачку Штампај
 04. април 2011.

„Медијска подршка запошљавању младих“


Прва радионица окупила је 22 учесника из пет градова и општина у којима се пружа услуга «Становање уз подршку за младе који се осамостаљују» Чачка, града домаћина, Крагујевца, Крушевца, Ужица и Прибоја. Циљ радионице био је да представници доносиоца одлука, пружалаца услуга и медија размене ставове и сазнања о могућностима запошљавања и успостављања економске самосталности младих без родитељског старања, који напуштају систем социјалне заштите и осамостаљују се.

Радионица у Чачку
На проналажење запослења, према наводима младих, а и према мишљењу стручне јавности, пресудан утицај има сензибилизација локалне заједнице, пре свега потенцијалних послодаваца. Отуда и претпоставка, да развој модела сталног, потпуног и адекватног информисања јавности о потребама и проблемима младих који напуштају систем социјалне заштите, уз афирмативно представљање примера добре праксе, може значајно да допринесе савладавању предрасуда и поспешивању њихове запослености.

На радионици у Чачку, овај модел који би могао да прерасте у својеврсно системско решење на плану медијске подршке запошљавању и већој социјалној укључености младих без родитељског старања, разрађивали су представници пружоца услуге „Становање уз подршку за младе који се осамостаљују“ (центри за социјални рад и установе за смештај младих - домови за децу и омладину), представници градскиих и општинских власти који су задужени за ресоре социјалне заштите и представници локалних медија.

Као један од посебно значајних продуката радионичарског рада у Чачку, издвајамо препоруку и став да је економско осамостаљивање корисника и одржавање позитивних ефеката услуге, могуће постићи најпре интегрисаним мултиресорним активностима и деловањем.
 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО