Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Завршен пројекат Штампај
 17.03. 2011.

Унапређење професионалне праксе у заштити деце са проблемима у понашању

У периоду од августа 2010 до фебруара 2011 године Републички завод за социјалну заштиту реализовао је, уз подршку УНИЦЕФ-а, пројекат „Унапређење професионалне праксе у заштити деце са проблемима у понашању“.

Циљ пројекта било je јачање компетенција стручних радника, из 12 установа за смештај деце у процесу трансформације, за примену нових метода и техника у раду са децом са проблемима у понашању.

У оквиру пројекта организоване су 4 реализације акредитованог програма обуке “Програм подршке професионалцима у раду са децом и младима са проблемима у понашању’’. Програм обуке завршило је 57 полазника, стручних радника, а обука је била праћена супервизијском подршком у виду непосредних и електронских контаката.
Резултати евалуације, након програма обуке, разговори са запосленима током супервизијских посета и повратна информација директора установа, који су присуствовали радионици у Републичком заводу за социјалну заштиту, показали су да је пројекат био добро усмерен и користан свим учесницима.

Посебан показатељ успешности је велико задовољство руководства у установама, и инсистирање на одржавању још једног програма обуке од стране Центра за заштиту одојчади, деце и омладине – Београд, као и најава организовања још једне обуке (независно од реализације овог пројекта) за запослене у СОС Дечјем селу, Сремска Каменица.
 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Тренутно је 1 гост на вези
Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО