Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Почетна страна arrow Међународна сарадња у области старења
Међународна сарадња у области старења Штампај

 17.03.2011.

Интернационална радионица у Хаифи

Интернационална радионицa „УСЛУГЕ У ЛОКАЛНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ ЗА СТАРИЈЕ“ одржана је од 20. фебруара до 3. марта у «Голда Меир - Интернационалном центру за обуке на брду Кармел» (MCTC), у Хаифи, у Израелу. Организована је од стране Израелске агенције за развијање међународне сарадње (MASHAV ) у Министарству иностраних послова и Популационе јединице у Економској комисији Уједињених Нација за Европу (UNECE ).

Интернационална радионица у Хаифи

Циљеви ове 12 дневне радионице били су усмерени на разумевање сложеног развојног концепта програма услуга за старије и креирање боље основе за комуникацију и сарадњу међу учесницима радионице из више различитих земаља. Радионица је део Програма рада који је намењен развијању капацитета за старење Радне групе за старење која делује у оквиру UNECE.

Из наше земље радионици су присуствовала два полазника. Радионице које организују земље чланице УН европског региона у оквиру Програма рада Радне групе за старење УНЕЦЕ намењене су пре свега националним кореспондентима за старење као и другим владиним представницима и стручњацима. Из Србије су полазници били др Лидија Козарчаниан, национали кореспондент за старење из Републичког завода за социјалну заштиту и Сања Јанкелић из Секретаријата за здравство, Управе града Београда.

Учесници су имали прилике да  размењују искуства и идеје о концептима, програмима и методологијама дугорочног збрињавања старијих особа примењених у њиховим земљама и размене искуства о истим питањима и решењима која се примењују у Израелу.

ИЗВЕШТАЈ са интернационалне радионице у Хаифи
 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО