Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Вести arrow Октобарски сусрети у социјалној заштити
Октобарски сусрети у социјалној заштити Штампај
 03. новембар 2010. године

"Развој као доживотни процес"

Шеснаести по реду Октобарски сусрети запослених у социјаној заштити, одржани су 28. и 29. октобра у нишком хотелу Александар.

Ово традиционално, дводневно саветовање организује Саветовалиште за породицу које ради при Центру за социјални рад «Свети Сава» у Нишу.

Осим великог броја стручних радника из ЦСР и установа за смештај корисника, скупу су присуствовали и представници Министарства рада и социјалне политике, Републичког завода за социјалну заштиту и градске управе.
Овогодишњи сусрети, под називом "Развој као доживотни процес", били су посвећени потребама, проблемима и подршци старијим особама.

Уводно излагање на тему «Србија-старење у породици», дала је Др Лидија Козарчанин, национални Повереник за старење и руководилац  Одељења за истраживање и развој у Републичком заводу за социјану заштиту.

Осим бројних радова који се баве различитим аспектима заштите старијих особа, у оквиру сусрета је организован и округли сто на тему «Виктимизација остарелих», као и приказ књиге «Друштвени положај и модели социјалне заштите старијих лица у Београду» aутора Радмиле Пециа-Урошевић.

«Обука кадрова за рад са старијим особама-један од предуслова остваривања европских стандарда социјалне сигурности и квалитета живота у старости» ауторски је рад Светлане Живанић и Иве Бранковић, саветница у Републичком заводу за социјалну заштиту, који је на скупу у Нишу презентирала колегиница Живанић.
 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Тренутно је 2 гостију на вези
Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО