Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Почетна страна arrow Промоција дебате о социјалној укључености
Промоција дебате о социјалној укључености Штампај

 05. јул 2010.

ВИШЕСТРУКА УЛОГА МЕДИЈА

Републички завод за социјалну заштиту је, у оквиру пројекта „Промоција дебате о социјалној укључености“, 01. јула 2010. године организовао едукативно-информативну радионицу са представницима медија. У интерактивној атмосфери радионичарског рада размотрена је улога медија у информисању јавности о узроцима и димензијама социјалне искључености и могућностима повећања социјалне укључености посебно осетљивих друштвених група. Посебна пажња посвећена је разматрању проактивне улоге коју медији имају и могу имати у подстицању организованих акција оријентисаних на повећање једнаких шанси за пуно учешће у друштву свих чланова заједнице.Промоција дебате о социјалној укључености
 

 Након представљања Европског социјалног пројекта и основних појмова који директно или индиректно одређују социјалну укљученост, представљене су активности у нашој земљи, с посебним освртом на резултате партнера укључених у реализацију ПРОГРЕСС пројекта.

Радионицу са представницима медија посебно је обележила размена идеја о могућим критеријумима за доделу годишње награде за најбоље извештавање о социјалној укључености. Подстицајно је сазнање да су идеје које су учесници радионице изразили сасвим компатибилне с критеријумума Европске уније која је расписала конкурс за доделу награде.

 

 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Тренутно је 1 гост на вези
Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО