Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Вести arrow Едукативно-информативна радионица у Крагујевцу
Едукативно-информативна радионица у Крагујевцу Штампај

04. јун 2010.

 ПРОМОЦИЈА ДЕБАТЕ О СОЦИЈАЛНОЈ УКЉУЧЕНОСТИ

Републички завод за социјалну заштиту одржао је десету едукативно-информативну радионицу „Промоција дебате о социјалној укључености“,   03. јуна 2010. године у Крагујевцу. Учесници радионице били су представници локалних заједница, запослени у јавном и цивилном сектору из Крагујевца, Јагодине, Параћина, Свилајнца, Аранђеловца и Тополе.

У уводном делу радионице представљен је Европски социјални пројекат и основни појмови који директно или индиректно одређују социјалну укљученост, а потом је представљен ПРОГРЕСС пројекат и активности свих партнера укључених у његову реализацију. Учесницима радионице представљени су досадашњи резултати активности за већу социјалну укљученост, с посебним освртом на резултате истраживања која су спровели SeCons i CESID. 


 Едукативно-информативна радионица у Крагујевцу  


У групном раду, кроз вежбу чији је циљ сагледавање димензија социјалне искључености односно укључености, учесници из наведених средина су имали прилике да размене информације из својих локалних заједница и препознају различите димензије и изворе социјалне искључености. У завршном делу, представљен је филм који је израдила Продукцијска група Мрежа.

Како показују резултати евалуације, учесници радионице су веома заинтересовани за стицање нових знања и вештина потребних за активно учешће у реализацији активности оријентисаних ка постизању веће социјалне укључености свих, а посебно осетљивих друштвених група. Као посебно корисне препознају могућност размене информација и сагледавања примера добре праксе, применљивих у различитим срединама.

 

 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО