Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Почетна страна arrow Едукативно-информативна радионица у Новом Пазару
Едукативно-информативна радионица у Новом Пазару Штампај

 06. мај 2010.

ПРОМОЦИЈА ДЕБАТЕ О СОЦИЈАЛНОЈ УКЉУЧЕНОСТИ

Осма едукативно-информативна радионица „Промоција дебате о социјалној укључености“ одржана је 05. маја 2010. године у Новом Пазару. Учесници радионице били су представници јавног и цивилног сектора - установа социјалне заштите, здравства, образовања, институција културе, тржишта рада и асоцијација и удружења грађана из Новог Пазара, Тутина и Рашке.


Едукативно-информативна радионица у Новом Пазару


Након представљања програма и учесника, Тим Републичког завода за социјалну заштиту је представио Европски социјални пројекат и основне појмове који одређују социјалну укљученост, као и активности свих партнера укључених у његову реализацију - истраживања која су спровели SeCons i CESID, као и филм који је израдила Продукцијска група Мрежа.

Током презентација, а посебно у раду у мањим групама, остварена је интерактивна размена учесника радионице о димензијама и изворима социјалне искључености у ове три локалне заједнице, као и конкретни предлози за смењене проблема и повећање социјалне укључености посебно осетљивих група. Скуп је медијски пропратила Регионална радио-телевизија из Новог Пазара.


Едукативно-информативна радионица у Новом Пазару


Резултати евалуације радионице показују висок степен задовољства учесника радионицом. Такође, евалуација показује да, упркос тешкоћама са којима су свакодневно суочени, учесници изражавају спремност да лично и професионално, активно доприносе повећању социјалне укључености у својим локалним заједницама.

 

 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Тренутно је 4 гостију на вези
Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО