Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Почетна страна arrow Завршни евалуативни скуп
Завршни евалуативни скуп Штампај

 30. април 2010.

ОКУПЉАЊЕ УСТАНОВА ЗА СМЕШТАЈ ДЕЦЕ У ДЕЧЈЕМ СЕЛУ

Републички завод за социјалну заштиту је 29-ог априла 2010. године у СОС Дечјем селу ''Милорад Павловић'' у Сремској Каменици одржао завршни евалуативни скуп за пројекат ''Унапређење професионалне праксе у заштити деце са сметњама у развоју'' који реализује уз подршку УНИЦЕФ.


Завршни евалуативни скуп


Скупу су присуствовали представници 11 установа за смештај деце чији су стручни радници похађали програм обуке ''Програм основне обуке за рад са децом и особама са сметњама у развоју'' и уз праћење тимова за подршку примењивали научено у периоду новембар 2009 – април 2010.

Циљ скупа била је размена искустава као и утврђивање евентуалних даљих корака у пружању подршке установама за смештај деце у процесу трансформације.

Присутне су поздравили Живорад Гајић, директор Републичког завода за социјалну заштиту и Весна Дејановић представник УНИЦЕФ-а.


Завршни евалуативни скуп


Представљени су резултати евалуације пројектних активности који указују на  висок степен задовољства учесника у процесу генерално, а посебно у односу на квалитет рада представника хуманитарне организације ''Дечје срце'' у смислу способности за преношење знања и пружање стручне подршке у раду са децом са сметњама у развоју.

Представљени су и резултати процене потреба за обуком,  која је такође извршена у  финалној фази пројекта, и који указују на то да су приоритетне обуке за запослене у установама за смештај деце: обука за рад са децом са поремећајем понашања, обука за рад са децом са Дауновим синдромом и обука за рад са децом која имају психичке сметње и испољавају агресивно понашање.


Завршни евалуативни скуп


У другом делу, додељене су потврде о успешном похађању програма обуке  ''Програм основне обуке за рад са децом и особама са сметњама у развоју'' а на крају дана, који је протекао у веома пријатној атмосфери размене, Бранки Балабан, директорки СОС Дечјег села ''Милорад Павловић'', додељена је Захвалница Републичког завода за социјалну заштиту за допринос и подршку реализацији пројекта.
 

 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Тренутно је 5 гостију на вези
Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО