Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Почетна страна arrow Подршка установама за смештај деце
Подршка установама за смештај деце Штампај

 16. април 2010.

УСПЕШНО ЗАВРШЕНЕ ПОСЕТЕ ТИМОВА ЗА ПОДРШКУ
УСТАНОВАМА ЗА СМЕШТАЈ ДЕЦЕ

У оквиру пројекта ''Унапређење професионалне праксе у заштити деце са сметњама у развоју'', који Републички завод за социјалну заштиту реализује уз подршку УНИЦЕФ-а, завршен је трећи круг посета стручних тимова установама у процесу трансформације. Посете су обављали тимови састављени од представника хуманитарне организације Дечје срце, Републичког завода за социјалну заштиту и установе за смештај корисника са сметњама у развоју. Циљ поста био је пружање подршке у примени нових начина рада са децом са сметњама у развоју и успостављању нових услуга.

Подршка установама за смештај деце 

Обављено је укупно 38 посета (од 3 до 4 у свакој од установа) у којима су практично примењивана знања и вештине усвојене на обуци ''Програм основне обуке за рад са децом и особама са сметњама у развоју'', а односе се на примену скале процене функционалности корисника, израду индивидуалног плана активности и ритма дана, као и организацију и извођење радионице са корисницима.

Подршка установама за смештај деце

Тренутно је у току евалуација ефеката пројектних активности чији прелиминарни резултати показују висок степен задовољства свих учесника, како стручних радника који су били директно укључени тако и руководиоца који су посредно, кроз праћење радног процеса препознали позитивне ефекте обуке и супервизијске подршке.

Финални резултати евалуације биће, између осталог, презентовани на завршом скупу који ће се одржати  29-ог априла 2010. године у СОС Дечјем селу ''Милорад Павловић'' у Сремској Каменици.
 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Тренутно је 1 гост на вези
Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО