Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Вести arrow Обука за рад са децом са поремећајем понашања
Обука за рад са децом са поремећајем понашања Штампај
 12. април 2010.

ОБУКА ЗА УСПОСТАВЉАЊЕ УСЛУГЕ ДНЕВНОГ БОРАВКА ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ СА ПОРЕМЕЋАЈЕМ ПОНАШАЊА

У оквиру реализације пројекта ''Ванинституционални третман деце и младих са поремећајем у понашању'', који реализује Републички завод за социјалну заштиту, у Београду је одржан тродневни тренинг по акредитованом програму обуке „Дневни боравак - могући одговор на потребе деце и младих са поремећајем понашања“.

Обука за рад са децом са поремећајем понашањаУ периоду од 08. до 10. априла ове године, полазници семинара били су стручњаци Завода за васпитање деце и омладине, Вишег Суда у Београду, Центра за заштиту одојчади деце и омладине у Београду, Министарства унутрашњих послова (сарадници ангажовани на пословима превенције и сузбијања малолетничке делинквенције), Полицијске управе за Град Београд - Управе криминалистичке полиције Шестог одељења,  представници НВО ГРИГ и сарадници из Републичког завода за социјалну заштиту.
Основни циљ обуке био је упознавање са концептом услуге дневног боравка са децом са проблемима у понашању и стицање неопходних вештина за рад у дневном боравку. Обука се одвијала у  подстицајној атмосфери којој су допринели мотивисани полазници обуке, уз примену интерактивних метода рада и могућности практичног провежабавања појединих вештина.   Значајни ефекти овог тренинга огледају се и у јасно исказаној потреби међусекторске сарадње и препознавању важности међусобног приближавања и усаглашавања активности, поступака и процедура.

Полазници тренинга су показали спремност да учествују у покретању иницијативе за отварање дневног боравка за децу са поремећајем понашања у Београду.
 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Тренутно је 1 гост на вези
Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО