Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Почетна страна arrow Едукативно-информативна радионица у Ужицу
Едукативно-информативна радионица у Ужицу Штампај
 12. април 2010.

 ПРОМОЦИЈА ДЕБАТЕ О СОЦИЈАЛНОЈ УКЉУЧЕНОСТИ

У Ужицу је 08. априла 2010. године одржана седма едукативно-информативна радионица „Промоција дебате о социјалној укључености“. Учесници радионице били су представници локалних самоуправа, установа социјалне заштите, хуманитарних организација, удружења и асоцијација особа са инвалидитетом, представници омладинских организација и из јавног и из цивилног  сектора, из градова и општина Златиборског округа  - Ужица, Ариља, Пожеге, Бајине Баште, Пријепоља, Прибоја, Чајетине, Косјерића, Сјенице и Нове Вароши.

Едукативно-информативна радионица у Ужицу 
Тим Републичког завода за социјалну заштиту је, у складу са програмом, представио Европски социјални пројекат и основне појмове који директно или индиректно одређују социјалну укљученост, а потом је представљен ПРОГРЕСС пројекат и активности свих партнера укључених у његову реализацију - истраживања која су спровели SeCons i CESID, као и филм који је израдила Продукцијска група Мрежа.

Едукативно-информативна радионица у Ужицу

Динамична интерактивна радна атмосфера омогућила је учесницима радионице упознавање са појмом и димензијама социјалне искључености, као и размену искуства о њеним појавним облицима у срединама у којима живе и раде, и о узроцима који до ње доводе. Посебна пажња посвећена је сагледавању активности које је могуће предузети на плану повећања социјалне укључености посебно осетљивих друштвених група у наведеним срединама.

Резултати евалуације радионице показују да, упркос тешкоћама са којима су свакодневно суочени, учесници изражавају спремност да лично и професионално, активно доприносе повећању социјалне укључености у својим локалним заједницама, а самим тим утичу на раст друштвене кохезије и друштвеног капитала као основних циљева ЕУ.
 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО