Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Обука у Крушевцу Штампај
 01. април 2010.

ДНЕВНИ БОРАВАК – МОГУЋИ ОДГОВОР НА ПОТРЕБЕ ДЕЦЕ
И МЛАДИХ СА ПОРЕМЕЋАЈЕМ ПОНАШАЊА

У оквиру реализације пројекта ''Ванинституционална заштита деце и младих са поремећајем понашања'' који реализује Републички завод за социјалну заштиту, у Крушевцу је од 25. до 27. марта 2010. године одржана обука по акредитованом програму обуке ''Дневни боравак – могући одговор на потребе деце и младих са поремећајем понашања''. Обука је организована у сарадњи са центром за социјални рад у Крушевцу.

 Обука - Крушевац

Град Крушевац у оквиру своје Стратегије за развој социјалне заштите, као једну од приоритетних области деловања препознао потребу развоја активности усмерених на подршку младима са проблемима у понашању. Сходно томе, већ већ су покренуте активности на организовању заједнице за обезбеђивање адекватних услуга овој групи деце.

На обуци су присусутвовали: представнници Градске управе, здравства – саветовалишта за младе, суда и тужилаштва, Центра за дневни боравак деце и младих у ризику, Саветовалишта за брак и породицу и Центра за социјални рад у Крушевцу.

Обука - Крушевац
 
Група од 23-оје полазника била је изузетно мотивисана, активна и предузимљива током рада и већ на самој обуци настојала да садржаје Програма обуке повеже са својим искуствима. Препознатљиво је било заједничко настојање на дефинисању међусобне сарадње и ефикасне и ефективне организације заједнице на унапређивању подршке деци и младима са проблемима у понашању.
 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Тренутно је 1 гост на вези
Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО