Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Почетна страна arrow Едукативно-информативна радионица Лесковац
Едукативно-информативна радионица Лесковац Штампај
 05. март 2010.

 „ПРОМОЦИЈА ДЕБАТЕ О СОЦИЈАЛНОЈ УКЉУЧЕНОСТИ“

У Лесковцу је 04. марта 2010. године одржана шеста едукативно-информативна радионица „Промоција дебате о социјалној укључености“. Учесници радионице били су представници локалних самоуправа, установа социјалне заштите, институција културе, тржишта рада, удружења и асоцијација особа са инвалидитетом, представници омладинских организација и из јавног и из цивилног  сектора, из градова и општина Јабланичког округа  - Лесковца, Лебана, Бојника, Власотинца, Црне Траве и Медвеђе.
 
Едукативно-информативна радионица Лесковац

У складу са програмом, Тим Републичког завода за социјалну заштиту је представио Европски социјални пројекат и основне појмове који директно или индиректно одређују социјалну укљученост, а потом је представљен ПРОГРЕСС пројекат и активности свих партнера укључених у његову реализацију - истраживања која су спровели SeCons i CESID, као и филм који је израдила Продукцијска група Мрежа.

Едукативно-информативна радионица Лесковац 

У динамичној интерактивној размени учесници радионице су разменили сазнања о димензијама социјалне искључености у срединама у којима живе и раде, као и о узроцима који до ње доводе. Посебна пажња посвећена је сагледавању активности које је могуће предузети на плану повећања социјалне укључености посебно осетљивих друштвених група у наведеним срединама.

Едукативно-информативна радионица Лесковац 

Резултати евалуације радионице показују да, упркос тешкоћама са којима су свакодневно суочени, учесници изражавају спремност да активно доприносе повећању социјалне укључености у свом непосредном личном и професионалном окружењу.

 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Тренутно је 1 гост на вези
Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО