Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Почетна страна arrow Едукативно-информативна радионица Ниш
Едукативно-информативна радионица Ниш Штампај
 05. март 2010.

 „ПРОМОЦИЈА ДЕБАТЕ О СОЦИЈАЛНОЈ УКЉУЧЕНОСТИ“

Пета едукативно-информативна радионица „Промоција дебате о социјалној укључености“, организована је 03. марта 2010. године у Нишу. Учесници радионице били су представници локалне самоуправе, установа социјалне заштите, здравства, образовања, институција културе, тржишта рада, полиције, удружења и асоцијација особа са инвалидитетом, представници омладинских организација и из јавног и из цивилног  сектора, из Ниша и Алексинца.

Едукативно-информативна радионица Ниш

Учеснике радионице је, испред Скупштине града Ниша поздравио проф. др Радивој Коцић, помоћник градоначелника, изразивши спремност Скупштине града да подржи све активности оријентисане ка повећању социјалне укључености свих друштвених група.
Након представљања програма и учесника, Тим Републичког завода за социјалну заштиту је представио Европски социјални пројекат и основне појмове који директно или индиректно одређују социјалну укљученост, а потом је представљен ПРОГРЕСС пројекат и активности свих партнера укључених у његову реализацију - истраживања која су спровели SeCons i CESID, као и филм који је израдила Продукцијска група Мрежа.

Едукативно-информативна радионица Ниш

Интерактивна размена учесника радионице о димензијама и изворима социјалне искључености, у раду у мањим групама, резултирала је конкретним предлозима активности које је Нишу и Алексинцу могуће предузети  на плану  повећања социјалне укључености посебно осетљивих друштвених група. Скуп је медијски пропратила телевизијска екипа студија „Зона“ из Ниша.

Едукативно-информативна радионица Ниш 

Резултати евалуације радионице показују да су учесници изражавају спремност да активно доприносе повећању социјалне укључености најпре у свом непосредном личном и професионалном окружењу, а потом и шире. У том процесу, препозната је потреба континуираног унапређеивања професионалних знања и вештина потребних за рад у овој области.
 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Тренутно је 1 гост на вези
Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО