Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Почетна страна arrow Иницијативе за нови формат извештавања
Иницијативе за нови формат извештавања Штампај
 19. фебруар 2010.

Радионица
„ИЗВЕШТАВАЊЕ О РАДУ И КОРИШЋЕЊЕ
АНАЛИТИЧКО - ИСТРАЖИВАЧКЕ ПРАКСЕ У УСТАНОВАМА ЗА СТАРЕ“

У оквиру даљег развоја иницијативе за нови формат извештавања установа социјалне заштите, Завод је 17. фебруара 2010. године окупио и представнике установа социјалне заштите за старе, на једнодневну радионицу . Циљ овог скупа био је да се учесницима омогући да у међусобној размени искустава, знања и примера добре праксе упореде реформске активности установа и извештавање о резултатима свог рада, као и да сагледају значај коришћења систематозоване аналитичко истраживачке праксе, која се у виду базе података нaлази на сајту Завода.

ИЗВЕШТАВАЊЕ О РАДУ И КОРИШЋЕЊЕ АНАЛИТИЧКО - ИСТРАЖИВАЧКЕ ПРАКСЕ У УСТАНОВАМА ЗА СТАРЕ 

Скупу су присуствовали представници 11 геронтолошких установа са територије Републике Србије, као и представница Тима потпредседника Владе за смањење сиромаштва и социјалну инклузију.
Уводна презентација посвећена је „Увођењу система квалитета у установе и организације социјалне заштите и извештавање“.Представљен је и постојећи образац извештаја установа за старе, као и резултати који се могу добити његовом применом. Радионица је реализована са основним питањем „Како до бољег праћења и вредновања рада?“, а резултате су изложили чланови радних група - учесници скупа.

Учесници су у завршној дискусији изразили висок степен задовољства овом сарадњом установа са Заводом, као и потребу за континуитетом и новим, будућим стручним скуповима овог типа где би се обрађивале и друге теме од значаја за њихов рад и изазове које носе реформски процеси.
 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Тренутно је 3 гостију на вези
Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО