Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Почетна страна arrow Радионица у Матарушкој Бањи
Радионица у Матарушкој Бањи Штампај
 16. фебруар 2010.

ЕДУКАТИВНО – ИНФОРМАТИВНА РАДИОНИЦА
„ПРОМОЦИЈА ДЕБАТЕ О СОЦИЈАЛНОЈ УКЉУЧЕНОСТИ“

Четврта едукативно-информативна радионица „Промоција дебате о социјалној укључености“,   организована је је 11. фебруара 2010. године у Матарушкој Бањи. Учесници радионице били су представници локалних заједница Рашког, Расинског и Моравичког округа, односно запослени у јавном и цивилном сектору из Краљева, Врњачке Бање, Крушевца, Чачка и Горњег Милановца.

Радионица у Матарушкој Бањи

Тим Републичког завода за социјалну заштиту је радионицу започео представљањем Европског социјалног пројекта и основних појмова који директно или индиректно одређују социјалну укљученост, а потом је представљен ПРОГРЕСС пројекат и активности свих партнера укључених у његову реализацију. Учесницима радионице представљени су досадашњи резултати активности оријентисаних ка достизању веће социјалне укључености, а потом резултати истраживања која су спровели SeCons i CESID, као и филм који је израдила Продукцијска група Мрежа.
У групном раду, кроз вежбу чији је циљ сагледавање димензија социјалне искључености односно укључености, учесници из наведених средина су имали прилике да размене информације из својих локалних заједница и препознају различите димензије и изворе социјалне искључености. Истовремено, интерактивна размена резултирала је и конкретним предлозима активности које је у појединим срединама могуће предузети  на плану  повећања социјалне укључености посебно осетљивих друштвених група.

 Радионица у Матарушкој Бањи

Резултати евалуације радионице показују да су учесници веома заинтересовани за преузимање активне улоге у борби за већу социјалну укљученост, као и за континуирано унапређеивање професионалних знања и вештина потребних за рад у овој области. Такође, као и на претходним радионицама, учесници препознају потребу чешће размене информација и сагледавања примера добре праксе, применљивих у различитим срединама.
 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Тренутно је 3 гостију на вези
Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО