Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Почетна страна arrow Друга фаза пројекта
Друга фаза пројекта Штампај
 12. фебруар 2010.

„Унапређење професионалне праксе у заштити
деце са сметњама у развоју“

Пројекат ''Унапређење професионалне праксе у заштити деце са сметњама у развоју'', који Републички завод за социјалну заштиту реализује уз подршку УНИЦЕФ-а,  улази у другу фазу реализације која подразумева посете стручних тимова установама у процесу трансформације у циљу подршке у примени нових начина рада са децом са сметњама у развоју и успостављању нових услуга.

Унапређење професионалне праксе у заштити деце са сметњама у развоју

У првој фази, у периоду од 23. новембра 2009. до 5. фебруара 2010. године у СОС Дечјем селу ''Милорад Павловић'' у Сремској Каменици, реализовано је 5 обука под називом ‘’Програм основне обуке за рад са особама и децом са сметњама у развоју ’’ ауторa Татјанe Берић и Горанa Ројевић из Х.О.''Дечје срце'', за око 90 стручних радниика из 12 установа за смештај деце у процесу трансформације.
Следећа фаза, у којој ће стручни тимови састављени од представника ''Дечјег срца'', Дома за лица ометена у менталном развоју ''Срце у јабуци'', Специјалнизованог завода за децу и омладину ''Никола Шуменковић'' из Стамнице и Републичног завода за социјалну заштиту обилазити установе започела је 29. јануара посетом Дому за децу ''Јефимија'' из Крушевца..

Тимови ће у периоду јануар – април обавити у просеку 3 посете свакој установи и на тај начин обезбедити континуирану подршку стручним радницима и њиховим рководиоцима у практичној примени новоусвојених знања и вештина за рад са децом са сметњама у развоју као и успостављању нових услуга у складу са потребама корисника.
 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Тренутно је 2 гостију на вези
Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО