Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Почетна страна arrow Радионица у Лозници
Радионица у Лозници Штампај
 05. фебруар 2010.
 
 ЕДУКАТИВНО – ИНФОРМАТИВНА РАДИОНИЦА
„ПРОМОЦИЈА ДЕБАТЕ О СОЦИЈАЛНОЈ УКЉУЧЕНОСТИ“

У оквиру ПРОГРЕСС пројекта, Републички завод за социјалну заштиту организовао је 04. фебруара 2010. године у Лозници трећу едукативно-информативну радионицу „Промоција дебате о социјалној укључености“. Радионица је, као и на претходним скуповима, уз едукативно-информативне садржаје о Европском социјалном пројекту, о ПРОГРЕСС пројекту и основним појмовима о којима се говори када је реч о социјалној укључености, садржала и резултате истраживања и активности партнера на пројекту - SeCons i CESID, као и филм који је израдила Продукцијска група Мрежа.
 
Радионица у Лозници

Представници локалних заједница из Лознице, Ваљева, Шапца, Коцељеве, Крупња, Љубовије и Малог Зворника, запослени у јавном и цивилном сектору активно су учествовали у сагледавању субјективних и објективних димензија социјалне искључености. У групном раду, у оквиру вежбе, имали су прилике да размене информације из својих локалних заједница и препознају различите димензије и изворе социјалне искључености. Интерактивна размена свих учесника радионице изнедрила је и предлоге за конкретне акције и активности које је могуће предузети на локалном и регионалном нивоу у побољшању социјалне укључености свих чланова заједнице.

Као и на претходним радионицама, учесници су, како показује евалуација, сагласни да је потребно више времена посветити разматрању конкретних у искустава из конкретних заједница из којих учесници радионице долазе. Такође, већина учесника закључује да је потребно повећати број едукативних скупова посвећених социјалној укључености.

 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Тренутно је 5 гостију на вези
Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО