Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Почетна страна arrow Промоција дебате о социјалној укључености
Промоција дебате о социјалној укључености Штампај

 17. децембар 2009.

ЕДУКАТИВНО – ИНФОРМАТИВНЕ РАДИОНИЦЕ
ЗА ПРЕДСТАВНИКЕ ЛОКАЛНИХ ЗАЈЕДНИЦА

Прва едукативно-информативна радионица на тему „Промоција дебате о социјалној укључености“, организована је 15. децембра 2009. године у Врању са представницима локалних заједница из Сурдулице, Владичиног Хана, Бујановца, Прешева, Бојника, Трговишта, Босилеграда и Врања. У радионици су учествовала 23 представника јавног и цивилног сектора из наведених 8 локалних заједница.

Промоција дебате о социјалној укључености 


Едукативно-информативну радионицу организовао је Републички завод за социјалну заштиту, као један од партнера у реализацији Пројекта „Промоција дебате о социјалној укључености у Србији”, који се реализује уз подршку ПРОГРЕСС пројекта Европске уније.

У складу са циљевима пројекта, Тим Завода представио је активности на усаглашавању социјалних политика у Европској унији и до сада остварене резултате у процесу укључивања Србије у европски социјални пројекат, с посебним освртом на резултате истраживања до којих су дошли SeCons i CESID, партнери у реализацији овог пројекта.

Промоција дебате о социјалној укључености

Значајна пажња током едукативно-иунформативне радионице посвећена је сагледавању субјективних и објективних димензија социјалне искључености и наглашен је значај преузимања активне улоге свих социјалних актера на локалном и регионалном нивоу у борби за побољшање социјалне укључености свих чланова заједнице.

Евалуација радионице показује да су учесници веома задовољни садржајем и начином рада и предлажу да на следећем скупу посвећеном социјалном укључивању више простора буде остављено за размену искустава из праксе.

Скуп је медијски пропратила екипа Телевизије Врање, која сарађује са продукцијском групом Мрежа, сарадником у реализацији ПРОГРЕСС пројекта.

 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Тренутно је 3 гостију на вези
Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО