Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Почетна страна arrow Сарадња Завода и УНИЦЕФ
Сарадња Завода и УНИЦЕФ Штампај

 19. новембар 2009.

УНАПРЕЂЕЊЕ ПРОФЕСИОНАЛНЕ ПРАКСЕ У
ЗАШТИТИ ДЕЦЕ СА СМЕТЊАМА У РАЗВОЈУ

Републички завод за социјалну заштиту у сарадњи са УНИЦЕФ-ом покренуо је пројекат Унапређење професионалне праксе у заштити деце са сметњама у развоју чији је општи циљ унапређење квалитета заштите деце и омладине са сметњама у развоју у институцијама и у оквиру планираних дневних боравака.

Пројекат ће имати  две фазе: у првој ће се омогућити стручним радницима из 12 установа у процесу трансформације да похађају обуку под називом ‘’Програм основне обуке за рад са особама и децом са сметњама у развоју’’, а у другој фази ће се организовати посете стручних тимова установама у процесу трансформације у циљу подршке у примени нових начина рада и успостављању нових услуга.

‘’Програм основне обуке за рад са особама и децом са сметњама у развоју’’ биће заправо један од резултата овог пројекта јер ће у току имплементације бити пилотиран и акредитован, и као такав представљати допринос и допуну досадашњем опусу акредитованих програма. Програм је, иначе, настао на основу програма обуке ''Школа животних вештина'' групе аутора из Х.О.''Дечје срце'', који је реализован у великом броју установа за смештај корисника са психичким и физичким сметњама и који у свом фокусу има методе и технике функционалне процене.

Прва обука биће одржана од 23 до 27. новембра 2009. године у СОС Дечјем селу ''Др. Милорад Павловић'' у Сремској Каменици.

 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Тренутно је 1 гост на вези
Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО