Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Почетна страна arrow Подршка отварању дневног боравка у Крагујевцу
Подршка отварању дневног боравка у Крагујевцу Штампај

 03. новембар 2009.

ПОДРШКА ОТВАРАЊУ ДНЕВНОГ БОРАВКА ЗА
ДЕЦУ И МЛАДЕ СА ПОРЕМЕЋАЈЕМ ПОНАШАЊА

У оквиру пројекта ''Ванинституционална заштита деце и младих са поремећајем понашања'', од 20. до 23. октобра у Крагујевцу је организована прва обука, под називом ''Дневни боравак – могући одговор на потребе деце и младих са поремећајем понашања''. Обука је организована за 16 учесника који ће бити укључени у активности успостављања ове услуге у оквиру Дечјег дома „Младост“ и то стручни сарадници Дома и сарадници ЦСР „Солидарност“ , као и представници две невладине организације - НВО „Романипен“ и НВО „KG Youth sector“.

 

Подршка отварању дневног боравка за Децу и младе са поремећајем понашања - Крагујевац 

 

Садржај обуке обухватио је теме везане за савремене тенденције у третману деце и младих са поремећајем понашања, преглед актуелног стања када је реч о заштити ове групе корисника, концепту Дневног боравка, његовим циљевима и програмима. Такође, кроз едукативне радионице учесници су развијали вештину израде индивидуалног плана третмана и примене уговора о понашању, као и метода и техника које су драгоцене када је реч о активирарању социјалне мреже.

Евалуација програма од стране учесника је показала да им је ова обука помогла да стекну почетна знања и вештине, неопходне за успостављање и развој услуге дневног боравка за децу и младе са поремећајем понашања. Такође, сви учесници су нагласили да очекују континуирану подршку Републичког завода у креирању рада Дневног боравка и развоју ове услуге на локалном нивоу и то не само током трајања Пројекта, већ и по његовом завршетку.

 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Тренутно је 1 гост на вези
Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО