Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Штампај

 27.05.2009.

ЗАВРШЕНА ОБУКА У ЛЕСКОВЦУ


 Обука у Лесковцу


Завршена је прва обука, након акредитације, „Програма основне обуке за супервизоре у центрима за социјални рад“, чији су аутори Републички и Покрајински завод за социјалну заштиту.  Саветнице Републичког завода реализовале су обуку у Лесковцу од 18. до 22. маја ове године.


Обуку је похађало, и са успехом завршило свих 14 полазника, супервизора из седам центара за социјални рад пчињског, јабланичког и топличког округа, односно из Врања, Трговишта, Лесковца, Лебана, Прокупља, Куршумлије и Житорађе.

Очекивања учесника углавном су се односила на одређивање појма и процеса супервизије и разграничавања улога и одговорности актера у супервизисјком процесу, и према оцени учесника, коју су изразили путем евалуационих упитника, обука је испунила очекивања.

Група је била хетерогена и састојала се од полазника из центара у којима је у различитој мери започела, или је тек у припреми, примена Правилника о организацији, нормативима и стандардима рада центра за социјални рад. Током обуке, осим садржаја који су понуђени самим програмом, учесници су, као драгоцену, доживели и  размену искустава у погледу примене новог начина рада и сагледавања значаја и улоге супервизије у том процесу.

 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Тренутно је 1 гост на вези
Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО