Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Почетна страна arrow Улога локалне самоуправе
Штампај

13.05.2009. 

ЕДУКАТИВНИ СЕМИНАР
«УЛОГА ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ У ПРАЋЕЊУ СПРОВОЂЕЊА
УСЛУГА СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ»

У интересу оснаживања локалних самоуправа за ефективно и ефикасно програмско и финансијско праћење услуга социјалне заштите, у организацији Фонда за социјалне иновације, 12. маја 2009. године организован је једнодневни едукативни семинар под називом «Улога локалне самоуправе у праћењу спровођења услуга социјалне заштите».


Семинар је намењен представницима локалних самоуправа, чији су пројекти подржани од Фонда за социјалне иновације, тако да је на скупу у Београду активно учествовало око 60 представника из 23 локалне самоуправе у Србији.

Програм скупа био је фокусиран на две основне тематске целине – програмско и финансијско праћење услуга социјалне заштите у локалним заједницама. У оквиру програмског праћења, посебна пажња посвећена је елементима квалитета и стандардизацији социјалних услуга, о чему је говорила Сања Кљајић, руководилац Одељења за процену стручног рада – супервизију из Републичког завода за социјалну заштиту.

Током интерактивно организованог скупа, учесници су имали могућности да стекну нова сазнања о програмском и финансијском праћењу услуга, стандардима које је потребно да услуге достигну, финансијском управљању пројектима и извештавању  о њиховој реализацији, као и да размене искуства и примере добре праксе. Као посебна целина током семинара је била организована и радна група посвећена социјалној укључености посебно осетљивих група, коју су водили стручњаци истраживачке организације SeConS.

 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Тренутно је 3 гостију на вези
Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО