Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Актуелно arrow Супервизијска подршка
Штампај

СУПЕРВИЗИЈСКА ПОДРШКА

Одељење за процену стручног рада Републичког завода за социјалну заштиту, почев од 2006. године реализује  процену стручног рада у установама за смештај корисника.

Током процене стручног рада у установама за смештај корисника, саветници Одељења за процену стручног рада – супервизију, препознају и заједно са стручним сарадницима у установама утврђују потребу за подршком запосленима  у појединим сегментима стручног рада.

Садржаји, методе и динамика реализације стручне подршке усклађују се са исказаним потребама стручних сарадника у установама, као и са захтевима за развој целокупног система социјалне заштите.

 ПОДРШКА ДОМУ У КУЛИНАМА

Саветници за супервизијску подршку из Републичког завода, почетком фебруара су одржали први састанак са менаџментом и стручним радницима Установе за смештај одраслих и старијих «Кулина». Овим састанком је започета подршка стручњацима у дому за одрасла инвалидна лица у  Кулинама.

Подршку дому у Кулинама, на захтев Министарства рада, запошљавања и социјалне политике, пружаће саветници из Одељења за супервизијску подршку Републичког завода.

Стручна помоћ и подршка ће се одвијати у складу са креираним моделом подршке у којeм су одређене и структуриране активности, временска динамика и тимови за подршку. Модел подршке је усмерен на унапређивање знања и вештина у раду са корисницима, подизање компентенција стручних радника у односу на све фазе стручног поступка, тимског рада и организације слободних активности.

 ПОДРШКА УСТАНОВИ ЗА СМЕШТАЈ СТАРИЈИХ У ЛЕСКОВЦУ

На основу захтева Министарства рада, запошљавања и социјалне политике, Одељење за стручну подршку-супервизију, почетком 2013. године је започело са пружањем стручне подршке Установи за смештај одраслих и старијих у Лесковцу. Подршка се пружа у сфери организације стручног рада и вођењу стручног поступка.

Преузмите извештај...

 


 

 

Тематске радионице

Као један од видова стручне подршке и адекватног одговора на уочене потребе за унапређивањем постојећих и развојем нових стручних комптенција запослених, Одељење за процену стручног рада конципирало је тематске радионице као вид групне стручне подршке. Ови једнодневни стручни скупови препознати су као одговарајући начин размене искустава и унапређења стручних знања и вештина запослених у установама за смештај корисника.

Тематске радионице реализују се у групама до 20 учесника, применом интерактивних метода. Радионице Завод организује за различите установе, у складу са потребама уоченим током процена стручног рада. Сврха ових радионица је унапређење стручног рада у установама социјалне заштите.

 

          Image Извештај са радионице у Крагујевцу

          Image Процена као део обезбеђивања услуге

          Image Сврха процене

          Image Врсте процене

          Image Прилагођавање

          Image Адаптација

 

 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Тренутно је 4 гостију на вези
Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО