Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Почетна страна arrow База података о истраживачко-аналитичкој пракси
Штампај

16.01.2009. 

БАЗА ПОДАТАКА О ИСТРАЖИВАЧКО - АНАЛИТИЧКОЈ ПРАКСИ 
ЗА РАЗВОЈ СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ

Пред Вама је база података о истраживачко-аналитичкој пракси која је, у разноврсним аспектима свог утицаја, доприносила развоју и унапређивању система социјалне заштите у Србији.

Обухват базе података одређен је ширим концептом истраживачко-аналитичке праксе који  обухвата све врсте истраживања  - академска, акциона и регулациона. То практично значи да су обухваћени и пројекти у којима истраживање није централна активност уколико садрже истраживачко-аналитичку компоненту као посебан циљ или активност (прикупљање, обрада и анализа података) у планирању и реализацији пројекта (мапирање потреба, мониторинг и евалуација). 

   
     За преузимање базе кликните на банер:

 База података


База података коју презентујемо садржи 464 уписанe јединицe истраживачко – аналитичке праксе релевантне за развој социјалне заштите Републике Србије. Реализована је у оквиру активности Републичког завода за социјалну заштиту на пројекту „Истраживачко-аналитичка пракса за развој система социјалне заштите у Републици Србији“. Пројекат је конципиран као континуирани задатак Завода за социјалну заштиту.

База података садржи  пројекте реализоване у Србији у периоду 2001 – 2008 чији су носиоци државни органи, установе социјалне заштите, организације цивилног сектора, академске институције, међународне организације и др.

Илуструјемо,  као пример коришћења базе података, структуру истраживачко-аналитичке праксе према областима:


 Истраживачко-аналитичка пракса по областима


Известан број идентификованих пројеката није приказан јер нису комплетирани сви релевантни подаци. Позивамо Вас на сарадњу и очекујемо критички суд и сугестије. Нарочито су нам корисне информације за комплетирање презентоване базе података као и  подаци о новим пројектима ради текућег ажурирања.


 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Тренутно је 3 гостију на вези
Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО