Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Вести arrow Обука за саветнике за осамостаљивање
Обука за саветнике за осамостаљивање Штампај

20.11.2008. 

ОБУКА ЗА САВЕТНИКЕ ЗА ОСАМОСТАЉИВАЊЕ 

У оквиру Пројекта „Становање уз подршку за младе који се осамостаљују“, као програмска активност, реализована је обука намењена саветницима за осамостаљивање.

Реализацију акредитованог програма обуке „Програм подршке младима који напуштају заштиту за осамостаљивање и живот у породици“, препознатог као основни пакет обуке за будуће саветнике младима који се осамостаљују, организовао је Републички завод за социјалну заштиту.


Обуку, у периоду од 14. до 18. новембра 2008.године, у београдском хотелу „Славија“ похађало је, и успешно завршило, 16 полазника из 14 градова и општина Србије. Аутори акредитованог програма су Драгица Влаовић-Васиљевић, Др Зорица Матејић-Ђуричић и Др Снежана Медић, а обуку су одржале Госпођа Васиљевић и Госпођа Ђуричић.

Свим полазницима, успешно завршена обука биће верификована Потврдама о похађању акредитованог програма стручног усавршавања, коју издаје Републички завод за социјалну заштиту.

У шест градова и општина Србије, као пројектна активност, реализује се услуга „Становање уз подршку за младе који се осамостаљују“. Управо из тих средина били су и полазници обуке : из Ниша, Врања, Крагујевца, Прибоја, Сремске Митровице и Новог Сада. Остали полазници били су из градова и општина у којима су, по неком другом основу, стечени услови за реализацију ове услуге: из Лознице, Ужица, Шапца, Чачка, Књажевца, Београда, Панчева и Сремске Каменице. 

Републички завод за социјалну заштиту је иницијатор перманентног окупљања пружаоца услуге са циљем размене искустава и унапређења квалитета услуге „Становање уз подршку за младе који се осамостаљују“. Тим поводом, планирано је да се, у другој половини децембра 2008. године, састану аутори едукативног програма, саветници за осамостаљивање – полазници обуке и чланови Пројектног тима, како би  разменили искуства о ефектима обуке у практичној реализацији услуге.

 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО