Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Округли сто Штампај

ОКРУГЛИ СТО  „Развој услуге Дневни центри“


 Округли сто


Републички завод за социјалну заштиту, у сарaдњи са Покрајинским заводом, у петак, 05. септембра 2008. године, организовао је Округли сто „Развој услуге Дневни центри“ за  професионалце укуључене у развој и реализацију ове услуге у локалним срединама.


Циљ организовања Округлог стола је био да професионалци, укључени у реализацију пројеката који развијају услуге дневних центара, размене искустава и упознају се са оквирима будуће сарадње реализатора пројеката и представника Завода.

Позиву Завода одазвала су се 32 стручњака - представници центара за социјали рад и локалних самоуправа у којима се услуге из ове области реализују у оквиру пројеката подржаних од стране ДИФИД-а и то из: Суботице, Свилајнца, Параћина, Јагодине, Кањиже, Зрењанина, Ваљева, Бора и Зајечара. Присутни су били и представници ОПМ-тима, Центра за либерално демократске студије и УНИЦЕФ-а.

О наручивању и уговарању услуга у локалним заједницама говорио је Владан Јовановић, консултант ОПМ-тима. Стандарде услуга у социјалној заштити представио је Др Мирослав Бркић са ФПН-а, а о развоју и пилотирању минималних националних стандарда услуга у социјалној заштити говорила је Сања Кљајић, руководилац Одељења за супервизију у Републичком заводу за социјалну заштиту. О нацрту минималних стандарда услуге «Дневни центар» говорила је Ивана Копривица из Покрајинског завода за социјалну заштиту, а о акредитованом програму обуке за пружаоце ове услуге, говорила је Татјана Лазор такође из Покрајинског завода.

О двогодишњем искуству у реализацији ове услуге на крајњем југу земље, у најнеразвијенијим општинама Србије говорила је Вера Ковачевић, представница Центра за либерално-демократске студије.

На крају рада, учесници Округлог стола су се договорили да се редовно, уз коришћење свих расположивих ресурса, а посебно посредством електронске поште, размењују подаци и информације о функционисању дневних центара у локалним срединамa.

 

 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Тренутно је 6 гостију на вези
Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО