Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Почетна страна arrow Састанак са саветницима за осамостаљивање
Састанак са саветницима за осамостаљивање Штампај

САСТАНАК СА САВЕТНИЦИМА ЗА ОСАМОСТАЉИВАЊЕ

У складу са динамиком реализације предвиђених пројектних активности, 24. јуна 2008. године у Заводу је одржан радни састанак са саветницима за осамостаљивање, ангажованим у креирању и реализацији услуге „Становање уз подршку за младе који се осамостаљују“.

 

Састанак са саветницима за осамостаљивање


Састанак је био посвећен: 1) сагледавању актуелног стања у свим срединама у којима се услуга спроводи и 2) разматрању стандарда квалитета ове услуге и могућностима њихове практичне примене на терену.

Саветници за осамостаљивање из Прибоја, Сремске Митровице, Крагујевца и Ниша известили су о положају и потребама младих који тренутно користе нову услугу и до сада предузетим активностима на плану њиховог осамостаљивања.

У овом тренутку, у наведеним градовима у пет станова, купљених средствима НИП-а, у завршној фази осамостаљивања се налази укупно 12 младих. Очекујемо да се ускоро „активирају“ и стамбене јединице у Врању, а посебно у Београду (укупно 6 станова намењених развоју ове услуге), што би представљало прави стимуланс развоју добре праксе и коначном дефинисању минимума националних стандарда квалитета за ову услугу.

Значајан допринос даљем развоју дају стандарди квалитета услуге. Чланови Пројектног тима из Завода подсетили су саветнике за осамостаљивање на заједнички дефинисане функционалне и структуралне стандарде ове услуге. Након тога, пажња је посвећена методологији праћења практичне примене стандарда услуге и начинима извештавања о степену њихове остварености.

Завршни део састанка посвећен је постизању договора о стручним посетама чланова Пројектног тима свакој средини појединачно и активностима које треба реализовати током наредног месеца.

 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО