Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Пројекти arrow Пројекти у току
Становање уз подршку за младе Штампај
 
ПРОЈЕКАТ
„Становање уз подршку за младе који се осамостаљују“

Адекватан одговор на проблеме младих који излазе из резиденцијалних установа, професионални је изазов за заинтересовану стручну јавност и систем социјалне заштите у целини. Руковођен аналитичко-истраживачким односом према овом проблему и тражењем одговарајућег решења за унапређење заштите младих, Републички завод за социјалну заштиту, сачинио је овај пројекат као први корак ка увођењу и стандардизацији нове услуге у систем.
Показатељи истраживачко-аналитичке праксе, њихово стављање у контекст актуелно могућих решења и креирања нових, недостајућих услуга, резултирали су уверењем да је „становање уз подршку за младе који напуштају систем социјалне заштите“ један од могућих одговора на потребе ове групе корисника.
Републички завод за социјалну заштиту разрадио је Пројекат „Становање уз подршку за младе који напуштају систем социјалне заштите – корак до самосталности“. Овај пројекат омогућио је дефинисање, стандардизацију и уградњу услуге помоћи младима који напуштају институције социјалне заштите у мрежу социјалних  услуга у заједници.
Детаљније...
 

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Тренутно је 3 гостију на вези
Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО