Студијска посета колега из Македоније

  петак, 23. септембар 2022.

Републички завод за социјалну заштиту је, у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка о социјална питања, 22. септембра 2022. године био домаћин колегиницама и колегама из Македоније у оквиру њихове студијске посете Србији, која у фокусу има услуге подршке за децу у уличној ситуацији, као  и за децу која су у сукобу са законом.

Директор Републичког завода за социјалну заштиту Марко Тодосић  поздравио је  госте и изразио задовољство да смо у прилици да сарађујемо и да размењујемо искуства и пожелео добродошлицу колегиницама и колегама.

У складу са интересовањима и циљем студијске посете, гостима се најпре обратила колегиница Весна Миросављевић из Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања која је колегинице и колеге из Македоније упознала са системом социјалне заштите у Републици Србији и његовим законодавним оквиром.

Потом је Јелена Пешић Зарић из Републичког завода за социјалну заштиту представила локалне услуге социјалне заштите у Републици Србији, са посебним освртом на услугу свратишта, која је од посебног интереса за колеге из Македоније.

У пријатељској и подстицајној атмосфери је након тога покренута дискусија коју је водила колегиница Нада Шарац из Републичког завода за социјалну заштиту и у оквиру дискусије су се, поред разговора о услузи свратиште и о потребама деце у уличној ситуацији, покренуле и бројне друге теме, међу којима и систем акредитације, лиценцирања, стандардизације услуга и др.

Календар

База акредитованих програма обуке

Најаве реализација акредитованих програма обуке

Породични сарадник

Тагови