Признање за значајан допринос развоју програма „Подстицајно родитељство кроз игру“

  среда, 15. јун 2022.

На Националном скупу „Отворимо широм врата улазе мама и тата“, организованом од стране Министарства за бригу о породици и демографију, уз подршку УНИЦЕФ-а и Сталне конференције градова и општина (СКГО) поводом покретања II фазе програма „Подстицајно родитељство кроз игру“, у понедељак 13. јуна 2022. године, Републичком заводу за социјалну заштиту уручено је признање за значајан допринос овом програму.

Спровођење и ширење програма „Подршка подстицајном родитељству кроз игру“ прати и подржава национални међусекторски Управни одбор којим руководи Министарство за бригу о породици и демографију, а у чијем саставу су Министарство здравља, Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарство за државну управу и локалну самоуправу, као и Специјална саветница премијера за Агенду 2030. одрживог развоја.

Свој посебан допринос развоју овог Програма Завод је дао као један од чланова Конзорцијума институција и организација из сектора здравства, образовања и социјалне заштите, а чија је улога да унапреди институционалне и професионалне капацитете у овим секторима у циљу осигурања доступне, квалитетне и одрживе мултисекторске подршке родитељима и деци на раном узрасту.  

Програму који се од марта 2021. године пилотира у 5 градова у Србији, прикључило се нових 29 локалних самоуправа које ће развијати своје моделе подршке родитељству и раном развоју деце. Програм спроводи УНИЦЕФ у Србији у сарадњи са Владом Републике Србије и партнерима,  уз подршку Лего фондације.

Календар

База акредитованих програма обуке

Најаве реализација акредитованих програма обуке

Породични сарадник

Тагови