Посета делегације Републике Српске

  уторак, 14. септембар 2021.

Делегација Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске, предвођена помоћником министра, господином Владимиром Макарићем, заједно са помоћницама министра др Биљаном Зекавица и Јеленом Лалатовић из Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије, посетила је Републички завод за социјалну заштиту.

Госте и колеге из Републике Српске и ресорног Министарства Републике Србије примио је господин Марко Тодосић, в.д. директора Завода, са сарадницима. У поздравном обраћању гостима, господин Тодосић је изразио задовољство да смо у прилици да са колегама из Републике Српске разменимо знања и искуство и да сагледамо могућности и моделе будуће сарадње и посебно нагласио спремност Републичког завода за социјалну заштиту да колегама из Републике Српске помогне у успостављању сродног завода. 

Помоћник министра здравља и социјалне заштите Републике Српске, господин Макарић је, захваљујући Заводу и Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања за до сада пружене информације и одлично организовану радну посету, изразио уверење да делимо заједничке интересе и да је наша обострана спремност на сарадњу сигуран темељ будућих заједничких програма и активности. Господин Макарић је нагласио да је међу првим заједничким активностима свакако оснивање завода за социјалну заштиту у Републици Српској, те је тим поводом позвао колеге из Србије да са њима поделе искуства.

У радној посети Заводу, заједно са помоћником министра, биле су и колегинице  Татјана Новаковић - Манојловић,  виши стручни сарадник за породичноправну заштиту и старатељство и Сања Скендерија, виши стручни сарадник за породичну и дјечију заштиту, које су са колегама из Завода размотриле неке од основних предуслова за успостављање сродне установе у Републици Српској и изразиле очекивања да ће се наша сарадња даље развијати, на обострано задовољство.

Календар

База акредитованих програма обуке

Најаве реализација акредитованих програма обуке

Породични сарадник

Тагови